Wednesday, February 6, 2013

TIPS: Membeli Rumah Dengan Harga Murah

Ok, jadi anda mahukan rumah idaman kan? Siapa tak nak beli dengan harga yang murah? Semurah mungkin mahu beli rumah. Baca perlahan-lahan dibawah dan anda akan memahami caranya!

Kalaulah MASTER bedroom seindah ini. Masyuk je!

Pastu ruang tamu secantik ini. British style gitu.

Kat luar apa tak nya. Kan besar rumah "kita"?!

Satu je tip. Tak banyak iaitu anda carilah kerja dengan pihak KERAJAAN. Gerenti murah habis! Sebagai contoh kalau tak percaya, my sister ialah cikgu. Dia dapat beli rumah banglo 2 tingkat hanya dengan harga RM300,000! Percaya ke tak? Percayakan je. Kalau yang pekerja swasta mahunya rumah banglo itu beharga RM580,000 kot. ZAPP! Separuh harga pekerja kerajaan beb! Realitinya memang macam itu. Nak dapat loan mudah, itu mudah ini mudah. Kerajaan lah katakan. Jealous tak? Jadi besok buat resume cari kerja dengan kerajaan ok! Atau anda hanya beli rumah seperti ini? 

Memang cukup makan punyalah rumah. Kecil tapi "nyaman"

Atau pun hanya rumah sebesar jamban pun cukup. Tak payah sesusah.

Pilihan ditangan anda. Sesungguhnya yang baik itu datang dari Allah dan yang buruk itu datang dari kelemahan kita sendiri. Sama-sama lah kita berusah mengejar impian. Janganlah MALAS lagi!

2 comments:

kitatauke said...

hahaha..sampai dah naik give up la..apply keje ngan gov...bukan rezeki lagi kot...

seribupilihan said...

kita lulusan kolej mana ada peluang nak masuk goverment..yg goverment punya sponsor student pon masih banyak lg tak dpt keje..kita awal2 lg dia tendang..:(..bukan rezeki jugak kot..rezeki kat mana2 saja la..betul tak?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...