Monday, March 25, 2013

TERBAIK: Tawaran Kerja Bergaji RM20,000 Sebulan


Laporan ekslusif ini dibawa oleh CNN Money – mungkin anda tertanya-tanya apakah pekerjaan yang memastikan anda mendapat gaji paling rendah sebulan pun dalam RM7,000 tanpa sebarang pengalaman atau kemahiran khusus? Tapi pekerjaan ini sebenarnya sangat berbahaya dan terdedah kepada risiko kecederaan yang serius, ditambah lagi dengan kehidupan yang seolah-olah seperti “padang jarak padang terkukur” – bosan habis! Jawapannya ialah pekerjaan di PELANTAR MINYAK (offshore @ oil rig).

Gambar Hiasan. Kesian kat penyu ini!

Kalau mengikutkan laporan CNN pada tahun 2011, purata gaji yang mungkin boleh didapat jika anda bekerja di pelantar minyak ialah RM20,000 sebulan. Bagi yang memiliki pengalaman dan sangat berpengetahuan tinggi, gajinya sebulan boleh mencecah RM50,000! Tapi jangan bimbang, experience dalam 1 tahun pun dah membolehkan anda memperolehi RM14,000 sebulan. Dan lastly, untuk general worker macam tukang susun barang ke ape ke gajinya sebulan RM7,000. Beb! Otai betul gaji diorang ni! Tapi focus utama post kali ini ialah untuk MENYEDARKAN anda semua, gaji mereka ini bukan dibayar saja je sebaliknya ada sebab tertentu. BAHAYA – perkataan yang memang dah jadi lumrah bagi diorang. Kalau tak percaya tengoklah malapetaka yang menimpa pelantar-pelantar minyak seperti dibawah.


Kalau bukan sebab terbakar, meletup, karam, bencana alam, memang selamatlah selalu pelantar minyak ini. Jadi anda rasa anda sanggup? Memang setakat ini Alhamdulillah kat Malaysia tidak ada lagi kejadian besar seperti ini. Tapi MALANG tidak berbau, Allah maha menentukan segalanya. Kalau terjadi, terjadilah jua. JADI, fikirkanlah kembali angan-angan anda mahu bekerja di pelantar minyak. Kalau nak juga boleh, tapi janganlah dilupai tuhan ya, selalulah mintak perlindunganNYA.

P/s: Aku tidak pernah bekerja di pelantar. Kalau sesiapa yang tahu, tolong betulkan ya. Terima kasih!


118 comments:

Faizol Dee said...

risikonye keje situ..

MUHAMMAD NORSYAZUWAN said...

Saya mahukan . Tolong beri info pada saya cara nk apply kerje ni. Call saya di 0175184109

::MaEstrO aMaD:: said...

Norsyazuwan, nak ape ni brader? Spesifik skit. Kalau boleh, sy bantulah.

MUHAMMAD NORSYAZUWAN said...

Nak kerja di pelantar minyak . Mintak bantuan jika ada cara untuk menceburi pekerjaan dipelantar minyak .

::MaEstrO aMaD:: said...

ko ade experience tak? kelulusan ape? nak cari position ape?

MUHAMMAD NORSYAZUWAN said...

Tak ada . SPM je . position ? Apa-2 . Janji dapat . Sebab bukan senang nk dapat

::MaEstrO aMaD:: said...

takpe kelulusan ape pun boleh masuk asal bersemangat nak kerja. cuba join group ni. perkenalkan diri dan selalu bertanya. insyAllah diorang tolong: http://groups.yahoo.com/neo/groups/melayu-oil-gas/info

MUHAMMAD NORSYAZUWAN said...

Ok bang . Trima kasih tolong bg info ni

Anonymous said...

Saya tertanya tanya... Klau Da kerja kt laut , solat Jumaat mcm mna ??

fazreen khan said...

macammana nak apply?

::MaEstrO aMaD:: said...

kepada sesiapa yang baca.

cara nak apply:

1) online job recruitment:
- jobstreet ke, tak pun hantar jela resume kt comp memane

2) kawan2
- cara paling baik..mntak kawan bg kt HR..tp comp saye x byk g offshore..so cari yg len la

3) kalo nk lg mudah dapat, g ambil kursus NDT ke, ape2 la yg teknikal

insyAllah kalau ade rezeki dapat la tu..

::MaEstrO aMaD:: said...

kalau nak tahu hukum hakam sembahyang JUMAAT kat pelantar minyak, sila baca sini --> http://maestroamad.blogspot.com/2014/02/fatwa-solat-jumaat-di-pelantar-minyak.html

Anonymous said...

Leh x tlg sye...sye minat sangat kje tu dri dulu lgi...sya dri sarawak...ni no hfon sye 0146888140..nama sye wan...klu leh tlg sya sms sya

Anonymous said...

Leh x tlg sye...sye minat sangat kje tu dri dulu lgi...sya dri sarawak...ni no hfon sye 0146888140..nama sye wan...klu leh tlg sya sms sya

nik mahfiz said...

blh tak kalu sy tupang taye..sy ade OGSP dari niosh..tapi sy tak tahu nk mtk kerje dkt mane...

Xavier Erang said...

tumpang tnye..mcm mna mau apply krje di pelantar minyak?.sye xda pengalaman juz kelulusan spm je..tpi sye berminat untuk menceburi dlam bidang ini..ape2 position pun boleh.

::MaEstrO aMaD:: said...

boleh buat electrical installation?
kalau di hantar ke site dkt serata malaysia dan duduk lama smpai 1 tahun boleh? panas, hujan, risiko2 lain sanggup terima?tapi gaji mungkin tak sampai beribu2. campur claim mungkin dalam rm4000 max.

Anuar Omar said...

Saya berminat nak keja nak cari pengalaman sebab saya dengar gaji memang lumayan
Kalau ada peluang saya nak berkerja
019 4119620, 0164845494

Zack Ray said...

Sy lepasan ikm bidang mekanikal..mohon jasa baik tuan puan jika ada kekosong pelantar minyak or perkapalan..my no 0194930769

Khairul Fahmy said...

Salam guys...sy fresh graduate diploma in nursing...sy dgar bidang sy ade di plntr mnyak ni...kpd brader2 yg b'kenaan blh x tlg sy mcm mana nak dptkan keje di offshore ni...sy minat sgt2...1 lg mcm sy ckp sy ni fresh graduate so xde experience then mcm mne eh blh ke apply n offshore terima ke?tolongla brader ye...ni no sy 0134682106..hrp sgt bantuan dr yg b'kaitan...

Zack Ray said...

salam kawan semua..sy berminat sangt brkerjadi pelantar minyak ..ada syarikat yg masih kekosngn pkerja?0147437179

Anonymous said...

saya student ijazah dlm bidang management.. berminat nak bekerja di offshore.. boleh bantu saya x?? hu3
dah byk kali saya apply tapi x dapat2

Muhammad Hanif Abdul Wahid said...

Saya ad kelulusan sijil tahap 3 dlm mekatronik,inshaallah sy akan smbug diploma lagi 1 thun, sy minat sangat kerja di planta, klu blh tolog bg cara lbih ditail tntg cara untk bkrja di situ.

Anonymous said...

sy berminat sangt brkerjadi pelantar minyak ..ada syarikat yg masih kekosngn pkerja..0176510514

Helmi Aliarit said...

Saya ada kawan yang bekerja oil and gas ni. Sebagai safety officer bergaji rm24k. Seorang lagi medical officer gaji dalam rm10k.

Anonymous said...

Salam. Bidang nih mmg lumayan kalau kena company & location yg betul. Saya ada sket pengalaman bertahun2 keja offshore as expat package di semua benua including europe..us..canada..middle east..africa and north poles. Downsidenya...jarang jumpa family..maybe 1 to 2 days/ month, makan roti peanut butter most of the time unless kalo sanggup makan daging ayam katok, living in a suitcase from one hotel to another..miss semua raya, puasa and kematian. So kalo sanggup silakan..jgn tengok $$$ sahaja.

Marzo Anizo said...

Abg amad mcm mana nak apply krja kat plantar minyak. ..sy brmnat sgt n nak sgt cri pgalaman kat plntr....sy ada skill welding 6g 3gfcaw n skm tahap 1 n 2. ..tpi x tau nak apply kat offshore. ...abg blh tlg tak..

Anonymous said...

Saya berminat nak menimba pengalaman bekerja di pelantar minyak, sbgi general worker.. bagaimana saya nak buat pemohonan? Ini nombor saya .. 01121566 169

Muhammad Sirajuddin said...

salam, abg amad...
saya sgt berminat untk bekerja di pelantar minyak.. kelulusan diploma.. pemohonan hntar resume ke mane ye..?

Maestro Amad said...

Salam semua, saya ada berita baik.
Nanti saya akn post mengenai peluang pekerjaan di sektor Oil & Gas tp berkemungkinan bukan di pelantar minyak, cuma di bumi Johor. Usah bimbang, kalo gaji yg anda cari, masih byk boleh dpt walau xsbyk kt offshore.. jadi rajin2kan buka blog ini nanti. Sebab saya agak sibuk, mungkin minggu ni kot saya post di http://yellowcatch.blogspot.com

kamarul adden said...

Salam abg amad..
Sy ad spm tp sgt2 berminat kerja offshore
Mnx bantuan abg jika ad peluang kerjaya..
0176214674

zunn jat said...

assalamualaikum abg amad,
saya jatrya dri sabah,
cuma ada diploma leisure in managment dan skrg berkerja sbgi instrutor d OUTWARD BOUND SABAH (pusat traning cantre in experincial lerning) sy berminat berkerja offshore
tetapi sy tidak tahu nak aplly di mana? dan nak hantar di mana resume sy kalau disabah?
TQ

Anonymous said...

Salam bro Maestro Amad..just tertarik dgn suggestion bro dlm komen psl NDT..mmg minat untuk tahu lbih lanjut..tempat training pn dh jumpa..cuma blum daftar..nk tya..prospek utk NDT ok x ye kat Malaysia?

Maestro Amad said...

@ Anonymous:
Prospek dia memang bagus. Tapi kena sanggup duk bawah panas, merantau sana sini. Mula dari bawah, pastu jadi skilled worker, pastu supervisor pastu foreman dan seterusnya. Kalau foreman tu kat offshore xtau la berapa. Tanya otai lain la. Mungkin banyaklah kot.

By the way, silakan klik sini untuk peluang kerja di sektor oil & gas yang baru:

Projek: RAPID
Tempat: Pengerang, Johor

http://yellowcatch.blogspot.com/2014/09/tawaran-kerja-kosong-di-sektor-oil-gas.html

Akmal Nadia said...

Mcm mne nk mik kursus ndt? N mik kt mne ye amad?

Anonymous said...

Ok..tq bro sbb reply comment saya..bagi saya xda mslh untuk kerja bawah panas atau meratau..sebab mmg mcm tu jgk skop kerja sy sekarang..cuma bg bro la kan..berbaloi x kalo sy tinggalkan kerjaya sy sekarang sbg service engineer dgn pndptn kurang dri rm5K utk kerja dlm bidang NDT?Dlm dilema jgk skrg sbb rs platform kerja sekarang bkn dlm minat sy utk career msa pjg..terutama nya gaji yg lambat sgt nk naik tiap2 tahun..hrp bro dpt share pendapat...

Maestro Amad said...

NDT bukan bidang kerja. Itu satu type of test. Mungkin bagus kalau tukar kerja terus. Tapi kena sanggup la mula dari bawah dengan gaji mungkin kurang dr sekarang. Kalau rajin dn bersungguh2, lama2 mungkin 5 thn dah boleh jd supervisor. Pastu boleh la demand gaji sikit.

Anonymous said...

macam mna nak apply kerja kat pelantar minyak..

Anonymous said...

jawatan apa yang sesuai untuk lepasan SPM?

muhammad firdaus said...

assalammualaikuSalam abg ahmad..sya ada spm je tpi sya minat kerja offshore..mntk bantuan abg..ni no sya 01127646247

mat apiq said...

sy ada sijil elektrik tahap 1&2..ahak2 abg..sy dpt x kje cmni?sy mmg nk sngt sbb nk tlg fmly sy..sy dri kluarga ssah..ni nom sy.01119820317

fadhli yusri said...

salam abg ahmad, sy ingin ceburi bidang oil and gas. sy lepasan diploma mekatronik, nk join offshore dan tiada pengalaman bekerja.mcm mane mula mula nk start dlm bidang ni. leh tlg. watsapp 017-9851024

eMie TBL said...

Salam...sy brminat untuk bkrja dlm bdang ni..tpi sy cume ad klulusan spm...skrg tak bkrja sekarang.berumur 23 thun...spe2 leh bantu sy??? Sy tdak kisah kerja yg mcmne...
Emie 0197406908

fiq yamada said...

Assalamualaikum abg Ahmad...sy ingin minta pertolongan abg dlm peluang pekerjaan dlm bidang oil n gas ni..jikalau abg ada tahu mne2 kekosongan,hrap abg dpt bgtau sy melalui email afiqiqbalmazaha@yahoo.com

sy lepsan diploma mekanikal,ada sijil safety dan juga lepasan INSTEP bidang meknikal jgk..tq abg

Anonymous said...

Salam bro, aku keje offshore dah masuk 15 tahun. gambar2 yang ko attach tu semua bukan di Malaysia. Memag tidak dinafikan, tapi so far di Malaysia ALhamdulillah, belum pernah lagi terjadi macma tu. Di pendekkan cite, keje mana2 pun risiko xkira darat ke,udara atau laut. Bagi sapa yg ingin bekerja di offshore adalah digalakkan ambil kursus dahulu. sekarang ni,tidak ada company yang nak ambil pekerja yg tiada kursus dan sijil yg berkaitan.

mu'az kamarudin said...

assalamualaikum tuan.saya dh ada miss boset,sijil scaffold dan beberapa sijil krsus kemahiran.saya bminat untuk bekerja di offshore.klu ada kekosongan harap pihak tuan boleh info pd saya.trima kasih :-)
contact no:0125668818

ainina asyikin said...

aslmkm..sekadar bertanya..kalau ad diploma/degree/master in nursing + post basic + sijil niosh berpeluang x utk menceburi bidang ni maybe sbgai paramedik...mtk pencerahan ya...thanks..

mirza harith said...

Saya berminat bekerja..dkt mana? Saya mau temuduga

Anonymous said...

sesiapa yg berminat kerja dibawah petronas boleh email kat saya.. mathewguy95.gmail.com

Anonymous said...

Saya berminat sangat nak kerja kat plantar minyak.. ni no fon saya 0129301346

Januel Well said...

Salam.Sya juga brminat nk kja ni sbgi plaut.Tpi cam mna ah...Sya xpnya apa2 klulusan.Skdar tgktan 3.Tu pn xhabis.Tpi sya cuma brpnglman dlm bidang mikanik.Dha mulai di umur 15thun sya sda mulai kja sbgai mikanik.Smpai skng sya brumur 22.Pakah ble ya sya brkrja sprti encik juga d sna.Trima ksih atas krjsma.

afiqq@melaka said...

assalamualaikum .tumpang tanye .klau ade skm thap 1 dan 2 bidang penyemburan cat dan automotif boleh kerja di pelantar minyak tak ?

sheyan coc said...

saya shefrain..sy ada skm thap 1,2 dan 3 dalam bidang jentera berat..klu boleh memohon utk kerja dlm bidang nie bole x sent borg pmohonan dlm email sy atau msg sebrng info 01131426361.thanx utk respon.

salman olrip pirlo said...

Kalau ada sesiapa berminat kawan or sedara mara nak kerja kat Pengerang Johor.

Project: PENGERANG DEEPWATER PETROLEUM TERMINAL - JETTY 2

Position:
1. Contract Manager
2. QS Manager
3. QS
4. Senior Civil Engineer
5. QA/QC Manager /Engineer
6. Site Sup
7. CAD operator
8. Safety sup
9. Environmental Control Officer
10. Document controller
11.Cip Printer Manager

Email: raihana@penta-ocean.com.my
Vacancies

Adinin works & Engineering sdn bhd

* offshore storeman
*technica
*trainee assistant construction supervisor

Email: md.fuad@adininworks.com
Tel: 3331001 ext 166

Aker Solutions Sdn Bhd

*Quantity surveyor
*Accountant assistant
*Project engineer
*Turnaround planner

Email: teresa.jiu@akersolutions.com
Tel: 7199774

Amarco Sdn Bhd

*Offshore cook
*Offshore steward

Email: hrdept@amarco-group.com

Tel: 3332121 ext 111

Ampelmann Borneo Sdn Bhd

*Project engineer
*Personnel logistics
*Personal management coordinator
*Operator/Mechanic (offshore)

Email: evert.willeumier@ampelmann.nl

Ashturi Supplies and Services

*HSE Officer
*Supervisor

Email: irhash@ashturi.com

Tel: 3337563

Astrageous Sdn Bhd

*Admin Assistant

Email: izyan@astrageous.com

Aziz Latif & Co

*Contract Manager
*HSSE Officer
*Mechanical technician
*Electrical technician
*Estimator (QS)

Email: alc@brunet.bn

Tel: 2420305

Baker Hughes EHO Ltd

*Graduate field engineer
*Graduate field specialist

Email: firdaus.deli@bakerhughes.com

Tel: 3222042

Belait Shipping Co. (B) Sdn Bhd

*Internal audit trainee
*Data controller
*Clerk
*Store supervisor

Email: Wajihah@belaitshipping.com.bn

Tel: 2617053 / 058 ext 26

Berakas Power Management Co Sdn Bhd

* Trainee (Electrical engineer)
*HSE Officer
*Trainee (Shift operator)

Email : Rozayah.munchong@bpmc-brunei.com

Tel: 2394461 ext 361

Brunei Gas Carriers Sdn Bhd

* Deck rating
* Marine cadet

Email: emmyza@syarikatbgc.com

Tel: 2613000 ext 309


Brunei Menthanol Co Sdn Bhd

* Rotating tecnician
*Compliance officer
*Human resource officer
*Personal assistant
*Stakeholder relation staff
*Admin support staff
*Process safety engineer

Email: Recruitment@brunei-menthanol.com

Brunei National Petroleum Company Sdn Bhd

*Senior project manager
*Senior geologist
*Senior reservoir
*Senior front end engineer
*Senior HSSE executive
*Trading operation manager
*Tax manager
*Seniors human capital executive

Email: pbrecruitment@pb.com.bn


Brusin Trading Company Sdn Bhd

*Warehouse assistant

Email: sales@brusin.com

Deladi Petroleum Services Sdn Bhd

*Junior tecnician
*Tecnician
*Fleet manager
*Field service representative

Email: Siti@deladi.com

Tel: 3331188

CAE Brunei Multi Purpose Training Centre Sdn Bhd

*Helicopter simulator flight instructor
*Simulator maintenance manager
*Simulator engineer
*Manager



CIC Environmental Services Sdn Bhd

*Laboratory technician
*Plant operator
*Housekeeper

Email: Tennyson.cic@gmail.com

Tel: 3347457


Damit Worleyparsons Engineering Sdn bhd

*Piping designer
*Offshore project
*Site representative
*construction support engineer

Email: aryani.zen@damitworleyparsons.com


Hamdan.hamid@damitworleyparsons.com

Tel: 3341410

Fazrul Sdn Bhd

*Mason
*Carpenter
*Labourer

Email: Kevin@fazrul.com

Tel: 3334858

Folec Communication (B) Sdn Bhd

*HSSE coordinator
*Project engineer
*IT technician
*Radio technician

Email: hr@folecbrunei.com

Azmieliza.saring@folecbrunei.com

Radin Madihie Bin Hj Lai said...

as salam...sy dri sarawak...ada sijil wiremen second grade jer...dh ambik BOSIET...lancar berbahasa inggeris, ada pgalaman dlm oil and gas...penah kje kt jurong island(singapore) sebagai erector(pasang struktur kilang/loji)...nk apply kje offshore tpi x taw kt mne...mintak bantuan para sahabat kt dlm ni...tq

Radin Madihie Bin Hj Lai said...

e-mail sy radin.madihie@yahoo.com
hp 019-7142249

Maestro Amad said...

@ salman olrip pirlo

terima kasih kepada iklan anda.

kepada yang nak apply, silakan. dah ada orang tolong tu.

khairul anwar said...

salam abg amad.... nk tnye.. sy pljr diploma jurusan OFFSHORE STRUCTURE..... sy hbz diploma bln 6/2015....... sy nk mnta tlng abg... klau2 abg blh crikn kje untuk sy... sy arap blz n tlng sy.... ni email sy... "amirsafwan2712@yahoo.com"

Zan nakadnas said...

Duit untuk bayaran kos boesit kita kena ada berapa ye sekarang??

OrgSbh said...

salam saudara smua,.nak tnya bagaimana nak apply bhgian perkapalan?,.boleh tak pemegang wke-gov vessel keja bhgian perkapalan offshore?,.

Ahmad Haikal said...

Salam sume

Aizzat Fiqhi said...

Assalam saudara ahmad. Saya pelajar bachelor of naval architecture and shipbuilding. Sekarang praktikal di syarikat painting and blasting. Tapi boleh tak nanti saya mintak kerja bahagian lain dalam engineering macam maintenance ke, piping ke? Risau ni...

ahmad shah muhamad shah said...

assalamualaikum bang,saya mempunyai sijil tahap 3 mekatronik & saya mmg berminat nk berkerja di sektor ini...bantu saya bang

ahmad shah muhamad shah said...

assalamualaikum...bang saya da try call contact number tp semua tiada dalam perhidmatan,saya mmg berminat nk kerja ni

ahmad shah muhamad shah said...

assalamualaikum bang,contact number xdpat di call la

Anonymous said...

nk kerja oil n gas bhgian meka ssah sket..klau ad pon kne join instrumen..klau instrumen dia byar 25 rm 1 jam..darab ngn 8 jam..klau oti darab ngn 1.5...

ItsAllAboutMe said...

Posses dgree electrical (power)
4 years experienced in one of Malaysia leading GLC company..
Otw Safety Course..
Ingt nk tukar haluan kerja.. O&G..
or petronas..and ETC..
Agak2 ada tak vacancy?
mail me..
sosicx@gmail.com

ahmad shah muhamad shah said...

sy nk je bang sbb kerja bhgian nie byran mantap,skrg nie sy tanggong orgtue saye...blh tlg sy x bang...klau blh call no sy bang..0127004365

firdaus kamil said...

Sy berminat sngat n sanggup risiko smua tu..tlong sy cam mn nk keja kat offshore..sy ada sijil awam bangunan dr ikm..012-5047014

Rimun Mun said...

Mcm mna mhu aplly krja offsore ni

Damia Farhana said...

Salam semua...sy dah send resume...tapi bila kita send tak dpt je...mcm tak lengkap je email company2 tu...mcm mana ya boleh tolong tak?

Anonymous said...

Salam korang patut tolong korang sendiri jgn nak mengharapkan orang je...kemudahn internet dh ade cari la....ini la melayu

Juren Ginus said...

Saya amat berminat kerja di pelantar minyak ..sekarang sy ada di australia tapi sangat berminat jika kerja di pelantar minyak...jika ada kekosongan tlong hubung hp sy 0452388064

Herman Tino said...

Saya beminat kerje ni low ada kosong sy hendek kerje ni no sy 01136552201

firdaus kamil said...

Assalam..sy ada sijil binaan bangunan ikm..boleh xsy kija offshore.umur 30..minat sangat tp xtau cam mn nk apply keja ni..no sy 0125047014

azwan ramli said...

Assalam.sya pemegang lesen chargeman A1.sya berminat sngat berkerja di pelantar minyak.tpi tak tahu nk apply mcm mna.umur baru 21tahun..klau ada kekosongan bleh call 0136875481 atau email - azwanramli94@gmail.com

Anonymous said...

sya berminat mw memohon tetapi sya tiada pengalaman bekerja di pelantar cuma pernah bekerja sebagai piping dibangunan...umur 19
email:godzrayz@gmail.com
n:0178381972
WhatsApp pun bleh

amin said...

asalamuaikum sy berminat tlg apply nie no 01119801171 sy nk cari pengalaman

Marwan said...

SALAM...nnnaik muak GAK BACA KEBOLEHULANGAN AYAT>>> berminat lah ..nak crik pengalaman lah...erhhhh....
JUJUR JEEE BAGITAU SAYA lebih beminat dgn GAJI LUMAYAN DAN STATUS KERJAYA YG BOLEH DIBANGGAKAN DALAM HIDUP :) ATAS SEBAB ITULAH SAYA INGINN SESANGAT NAK APLLY JAWATAN BIG BOSS @ MANAGER OPERASI PELANTAR .. LOL LO LOL

Mas Kara said...

Saya Ben berumur 41thn ingin berkerja dipelantar minya untuk mencari pengalaman dan melangsaikan hutang yang ada.Ini no.hp saya 0164012624 dan email saya: Maskara_0528@yahoo.com
Terima Kasih

nick muhaimiey said...

askm sy nk tnya sy dh ad kad niosh ogsp..mcm mna nk apply perkerjaan..blh info sy..no hp..0139997514..plzzz

cOpOx91 parantis said...

seramm,,tp best haha,,,
tapi kna lulus krusus bosiet,,
tp mmg best giler ar,,hahaha

cOpOx91 parantis said...

seram,,tp best keja at sna,,haha
kna lulus krusus bosiet

Azura Anggong said...

Assalammualikum... sy berminat tlg hubungi 0128875070

Arie Lagend said...

Saya betul2 berminat nk kerje di pelantar minyak..ade ke cara tuk saya dapat kerje dekat pelantar minyak....0136711552

Hazemee Mustapa said...

Saya ada agt register by dosh... sss ada blom register lg... jika ada job..
Sila hubungi 0126911775 or
Email blackhammer1177@gmail.com

Mohd Azmi said...

Assalamualaikum .. dari dulu lagi saya bercita2 untuk bekerja di pelantar minyak .. sesiapa yg boleh tolong saya untok capai cita2 sya nie, berharap sngt dapat ws sye ke nombor nie , 0142771939 .. azmi

happyboy said...

Salam... Sy berminat Kerja di oil & gas tp Sy x tahu nak apply, Sy Ade CIDB Dan OGSP.hrp Ade yg bleh Bantu sy, Sy duduk area Subang jaya selangor, 01121151184.

vabrien brien said...

Saya teringin berkerja dekat pelantar minyak tu untuk timbal ilmu dan bahaya risiko berkerja di sana.. PM boleh

bellery said...

salam. saya berminat nak bekerja di pelantar minyak. klau anda memerlukan perkerja. call saya ok 0198448012

Muhd Aidid said...

Boleh boleh . Dkt mne syarikat tu

Anonymous said...

lepasan spm bole tak ikut bidang ni?? berminat sgt lh.. tak thu cara nk apply pla.. hrap ada yg sudi bntu sy, whtsp 0198412174.. tQ

Anonymous said...

lau bley tau msej ad ksong ke krja ni ? sya nk msuk kn kwan sya la

Wan Hadi said...

Salam saya nak berkerja sebagai helper dalam bidang onshore...apa syarat paling utama saya masuk dalma bidang ni...admin boleh bgtahu syrat apa diperlukan step by step

kerja sambilan dari rumah said...

Minat berniaga? Dropshipping barangan pun boleh buat duit juga. Anda boleh jadikannya salah satu cara kerja sambilan dari rumah.

Anonymous said...

Abd hamid ibrahim.......saya berminat kerja di planta minyak mcam mana nk apply 017 -7406022 no tlpos saya

Adikanin Adikanin said...

Assalamualaikum boleh tanya masi ada lagi kah peluang pekerjaan seperti steward, genral worker saya sngt minat nak bekerja di offshore saya ada ogsp niosh, kalau ada yang kosong tolong watshap saya di no 0142848504

Anonymous said...

Saya nak.boleh..saya cuma ada sijil bwi. Pgalaman dlm bidang 2thn..tolong hubungi saya scepat mungkin.wan 0167649477.tq

Anonymous said...

Saya nak..ada lg x job ni..saya juz ada sijil bwi.pgalaman dlm bhg electrical lebih kurang 2thn.tolong hubungi saya segera.wan 0167649477

hafiz said...

Assalamualaikum.. saya memang berminat nk keja pelantar ni.. tapi jurusan lain.. tapi memang bermninat.. kalau sapa2 ada contact number boleh tolong bagi kat saya..

Azalani Husin31 said...

Spe blh tolong sy..sy hnya ada SPM je..nk apply mcm mne..PM whatsaap 0145383638

rhody said...

Mcm mna nak apply kerja ni?

Lylien Raffa said...

Berminat tpi hny lepasan spm, mcm mne nk apply ye? Dpt memasak pun okay. Sy prempuan.

Addeen Muslim Roslan said...

Saya berminat sebagai tukang masak, boleh cerita cara dan procedure tak? And how 0176700346

Addeen Muslim Roslan said...

Salam, saya berminat nak kerja di offshore sbg tukang masak, bepengalaman. Boleh terangkan cara, dan procedure? Im looking foward to . +60176700346

Dx Azmil said...

Temuduga kat melaka ade x?

khairul said...

sembang bnyk dlm blog ni..habuk pun tarak..blogger keja apa plak?

ctnabella cudbury said...

saya berminat kerja plantar minyak xkish Terengganu ke...offsore pon ok...papebemail sy ctnabellacudbury@gmail.com
0126731149 wtsp pon leh

Anonymous said...

Ade keje kosong tak utk tukang masak.masakan mlayu,berbekalkan pengalaman,llaki umur 41 tahun

mr. ashraff said...

asalammualaikum,saya berminat kerja di pelantar minyak . Mintak bantuan tuan2 jika ada cara untuk menceburi pekerjaan dipelantar mempunyai kemahiran wiring installation ,011-15407491 , jazakallah

Rizuan Boy93 said...

Sya pun nak

Rizuan Boy93 said...

Sya pun nak

Unknown said...

salam abg amad, sy berminat nk keja off shore tk kisah mn,, sy dh amik kursus dh mempunyai sijil BOSET GOC nk apply offshore position RO tp tk taw mn saluran pening dh ni. duit abis dh beribu g kursus email merata hantar.. kalo blh abg tlg guide sy mn nk apply ..

susanto bone said...

Saya berminat kerja offsor pelantaran minyak,,tasa saya cuma punya mengalaman weldeng pipi,umur saya uda memasuki 36 th.saya bersedia bekerja dan bertanggung jaw,,bila ada lowong tlg hubungi ,

ini no saya 081372637209,,imel susantobone@gmail.com

Gaia Attamimi said...

saya juga berminat utk cari keja di oil rig..utk adik.kerja2 sampingan saja..bole tak wasap 0164160251

sinbad apexz said...

Saya berminat bekerja di offshore.... berpengalaman 21 tahun bekerja di kapal kapal tldm dalam kepakaran radio operator serta visual operator.. jawatan supervisor radio and tactical communication ... telah menamatkan perkhidmatan pada januari yang lalu... seandainya ada kekosongan dalam bidang ini bolehlah hubungi saya 019 5975443 atau email sinbadapexz@gmail.com

sinbad apexz said...

Saya berminat bekerja di offshore... bpengalaman 21 tahun di laut sebagai supervisor radio operator dlm pkhidmatan TLDM dan telah menamatkan perkhidmatan pada januari lalu .... 019 5975443 email sinbadapexz@gmail.com

Fizi Ahmad said...

saya ada diploma in finance..agak-agak bidang saya ni ada keje yang sesuai untuk offshore..fiz 01131250935..tq

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...