Wednesday, April 23, 2014

FIFA WORLD CUP: Fakta Dan Statistik Menarik

Bolasepak ialah sukan nombor 1 didunia. Oleh kerana itu, pertandingan Piala Dunia atau World Cup ini sangat dinantikan peminat dan negara-negara yang layak bertanding. Tahun ini 2014, Brazil bakal menjadi tuan rumah. Siapa yang bakal memenanginya? Ramai cakap Brazil, tapi defence mereka LEMAH. Mungkin juga England sebab tahun ini BPL macam kuat je. Atau Jerman yang tak pernah terlepas separuh akhir sejak kebelakangan ini. Atau juga mungkin SPAIN sekali lagik!


Berikut ialah fakta dan statistik yang anda mungkin rasakan menarik  Mungkin juga selepas anda mengetahui perkara ini akan ada pasukan baru nak sokong. MANA BOLEH. Kena setialah. HEHE. Semoga Spain vs Germany Final World Cup 2014! Dan Spain memenanginya. O yeahh.

Sumber dipetik dari Laman Web Fifa dan wikipedia. Terima kasih kerana membaca. Sekian. Zassss~

6 comments:

APAN said...

nice info...mas baca ni pun, tngh pakai baju Jerman 2014. haha...
1st time masuk sini rase2...

::MaEstrO aMaD:: said...

terima kasih baca.
sokonglah espana. ^^

pakuderas said...

waaa..menarik juga fakta ni..fifa 2014 nnti hope spin menang hehe

Ismail N said...

Bagi kawe defence Brazil kuat dengan Thiago, Luiz, Alvez antara lain di sana. Mereka agak well balance dengan jurulatih yg pernah menang World Cup. Definitely Brazil ialah favourite. Jerman, Spain dan Argentina adalah antara pencabar yg kuat.

Anonymous said...

Deutchland (Germany) sejak dulu dan sekarang..Risau dgn ketiadaan Key Maker Deutcher Marco Reus. Harap2 Lucas Podolski boleh di harap utk mencipta banyak Goal. depend dan midflied Germany antara yg di geruni dgn kehadiran Kheidera, Boateng, Lahm dan Mectacsecter. Mid ada Sweintenger, Mesut Ozil,. Tapi semua pemain German ada keserasian, pengalaman dan masih muda..saya jamin Germany boleh menang World Cup selagi mereka boleh mengekalkan kesihatan mereka. Go go Manschafs..

suzana mulyadi said...

Spain dah balik :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...