Sunday, August 17, 2014

AMARAN: Israel Menyerang Malaysia, Apa Akan Berlaku?

Ingin saya bertanya, apa yang akan berlaku jika Israel MENYERANG Malaysia? Sebelum menerangkan pendapat saya ini, haruslah anda tahu bahawa Malaysia atau Tanah Melayu telah TERKENAL sejak zaman Perang Dunia I & II lagi. Dan sekarang ini ditambahkan lagi dengan malapetaka MH370 dan MH17, SELURUH dunia semakin memberi perhatian kepada Malaysia. Malahan kejayaan PM Datuk Seri Najib dalam rundingan dengan puak pemisah di Ukraine, makinlah ramai bertanya mengenai kewibawaan beliau yang tidak dipengaruhi oleh dua kuasa TERBESAR dunia yakni USA dan RUSSIA.
 
Malaysia ialah negara ke-10 yang paling dilawati didunia. Patutlah terkenal!

Kita sekarang ini aktif memboikot barangan Israel sehingga menyebabkan Israel “tersedak” dengan kekuatan kempen boikot ini di Negara Malaysia. Jika Israel memberi amaran kepada kita, mereka akan menyerang kita andai aktiviti boikot berterusan, mahukah kita terus memboikot? Bayangkan jika Kuala Lumpur dibom, atau kampung halaman anda dimusnahkan, apa yang akan jadi kepada keluarga kita dan masa depan anak-anak kita? Bolehkah kita menerima jika bumi Malaysia menjadi seperti bumi Palestin nanti? Tepuklah dada tanya IMAN! Inilah dinamakan JIHAD!.
 
Mungkin ada antara kita apabila “digertak” oleh Israel ini, kemudiannya akan memberhentikan aktiviti boikot kerana tidak sanggup di BOM! Lemahnya iman kita. Tapi itulah PERSOALANNYA sekarang, sekuat manakah boikot kita itu? Setulus manakah kita? Atau kita hanya buat semua itu suka-suka dan ikut "orang ramai" sahaja? Nah, itulah yang kita harus fikir sedalamnya! Mungkin sebab ini jugalah kenapa kebanyakan negara-negara ARAB tidak “menyerang” Israel. Mereka juga takutkan kejadian sama menimpa mereka seperti di Palestin.
 
Pihak Axis mengebom Jepun di Perang Dunia ke-2

KESIMPULANNYA, apa yang saya taip diatas adalah andaian semata-mata dan tak berasaskan mana-mana fakta. Cuma sedikit luahan hati yang mungkin boleh kita fikirkan bersama. Sesungguhnya YAHUDI adalah bangsa paling bijak di dunia. Kemana sahaja mereka berada, mereka akan menyesatkan manusia untuk kepentingan bangsa mereka. Sebab itulah Adolf Hitler tidak sanggup berhadapan dengan Yahudi di Jerman walau bilangan mereka sedikit sahaja! Penyelesaiannya, Yahudi itu semuanya telah dihantar ke Palestin untuk memulakan penempatan baru. Dan inilah titik sejarah bagaimana Yahudi mula bertapak di Palestine, mengembangkan tanah mereka lalu menubuhkan Negara haram bernama Israel.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...