Monday, September 22, 2014

TAWARAN: Kerja Kosong di Sektor Oil & Gas (RAPID Project)

Anda sediri tahukan bahawa gaji bulanan dicampur dengan elaun bagi pekerja di sektor Oil & Gas (Minyak & Gas) boleh mencecah RM5,000 sebulan? Itu untuk permulaan, jika dah berpengalaman dalam 5 tahun sahaja mungkin RM15,000 tiada masalah. Jadi kepada yang tercari-cari peluang untuk bekerja di bidang ini, silakan membaca selanjutnya dibawah. TAPI ingat, anda perlu berusaha sendiri dan bukannya mengharapkan orang lain mencarikan kerja untuk anda, maksud saya, jika perlu telefon atau email untuk dapatkan kerja, lakukannya sendiri. InsyAllah anda boleh berjaya.
 

Untuk pengetahuan anda, 2015 mungkin tahun terbaik untuk industri ini kerana banyak projek bakal berlangsung. Antaranya ialah Refinery And Petrochemical Integrated Development (RAPID) Project di Pengerang Integrated Complex (PIC), Johor. Petronas menganggarkan projek berkeluasan 2,526 hektar ini akan menelan belanja RM 51,300,000,000 (RM51.3 Billion) dan akan dapat meningkatkan imej Petronas sebagai pemain utama (key player) dalam pasaran kimia Asia nanti.
 

Berikutan dengan itu, akan wujudlah BANYAK peluang pekerjaan dan berpusat di Pengerang. Di dalam jadual dibawah saya telah ringkaskan antara syarikat-syarikat utama yang telah terpilih untuk melaksanakan Project RAPID itu. Memandangkan pembinaan akan bermula akhir tahun 2015 atau awal tahun 2016, disarankan kepada sesiapa yang berminat menceburi bidang Oil & Gas, janganlah lepaskan peluang ini. Cara nak MEMOHON ialah dengan membuka website syarikat disenaraikan dibawah, dan cubalah bertanyakan niat anda itu. Untuk makluman, projek ini dijangkakan akan siap dan mula beroperasi pada awal tahun 2019.
 

34 comments:

Anonymous said...

salam bro. minta email atau nama fb ke bleh? nk mnta tlong skit lah psal masa depan saya ni.huhu

Maestro Amad said...

chit chat je kt sebelah tu. InsyAllah saya reply.

Anonymous said...

Salam bro Maestro...mcm mna nk apply kt site ni bahagian dept scaffolding..mohon pencerahan skit

Maestro Amad said...

kalau scaffolding tak pasti.. kat sarawak byk lah kot..

Anonymous said...

Salam bro . Ape kaitan bidang scaffolding kt plantar minyak ea ?

Anonymous said...

sye brmint kerja kapal..tlg info..bgi twu..bila ad..01136550273

Jet Li said...

Salm bro..tnye sikt blh.. sy berminat dalam bidang oil&gas..mcm mne nk mohon jawatan kosong..

Princes Blaze's said...

salam maaf tumpang tya macam mna nk apply...

Takiya Cai said...

salam bro, nk tnya kalau cook department nk apply oil n gas or offshore ni ada x peluang? n kalau boleh nk tahu compny2 yg supply man power tok kitchen punya org. tq
email(takiyacai@gmail.com)

amin rudin said...

Jawatan firewatch n rigger xde ker

Anonymous said...

Gane nk apply..?

Maestro Amad said...

cuba hantar CV kat sini:

HR exec - cik sham
sham@mie.com.my

Project manager - en. irfan
irfan@mie.com.my

lepas hantar CV tu, pastikan call office mie (kat bndr puteri, puchong) dan brckp dgn org yg you hantar CV tu.

p/s: jawatan yg berkaitan projek je ade, kalau tukang masak ke, captain ke, pilot ke, ape ke mmg diorang takde. mostly projek diorg nak orang tau electrical & instrumentation.

SEKIAN!

Anonymous said...

Sy kerja piping technician di mmhe skg abis kontrak..ade job x kat sana bro
Whtspp sy klu ada 0137117421

asz azli said...

Salam.. cm ne nk apply..
Sy cume ad pnglamn dlm bidng oil&gas
Di rig (offshore) mahupn di base

badboys said...

Hi bro.nak tanya sikit saya baru habis belajar basic training oil n chemical tanker di malaysian maritime academy (alam),melaka sekarang saya tengah cari kerja.boleh saya dapatkan no tel pejabat bro senang untuk saya call dan bincang.

Anonymous said...

salam bang,saya ad sijil mekatronik level 3,sy ad blajar electrical dlm kos ni..sy tak tahu mcm mna nk apply job..blh tlg bang?

Junior Legends said...

Salam. Saya warga tempatan di pengerang. Saya berminat untuk kerja kat situ. Tak kesah la kat sektor apa pun. macam mana nak mohon ye? Saya hanya lepasan spm sahaja.

khairul nizam said...

Salam .. encik amad saya berminat utk bekerja di pengerang sy ada sijil kemahiran GAS PIPE INSULATION ini kos yg sy ambil di CIDB selatan johor sy harap encik dpt membantu sy mencari kerja dgn kos yg sy ambil nie sy perlukan kerja secepat yg mungkin kerjasama encik amat sy hargai

khairul nizam said...

Salam . Encik Amad saya berminat bekerja di pengerang dan sy mempunyai sijil kemahiran GAS PIPE INSULATION yg diiktirafkan CIDB MELAYSIA johor . Sy perlukan kerja yg sesuai dgn kos yg saya ambil sy harap encik dpt membantu sy dlm pekerjaan nie . Kerjasama encik amat sy hargai

Fazrul Fasya said...

Assalamualaikum...saya ingin membina masa depan saya dalam oil n gas industry...skrg sy sdg bekerja sbg technician di spritzer taiping dgn 2tahun pengalaman kerja ingin mencari peluang kerjaya yang lebih bagus...ada diploma electrical engineering, pw2 wireman cert dan pengalaman dlam bidang mekanikal dan machine repair n troubleshoot..ape2 contact saya fazrul 0175089118 tqvm

AHMAD MARWAN AHMAD KAMAL said...

Salam bro...
Ader job vacancy di Pengerang for E&I Inspector / Mechanical Completion (E&I) / CMS Administrator ?

Anonymous said...

Saya berminat kerja kapal shahrul 0193213931

yatt said...

macam mana nak apply..on be half adik lelaki saya yg baru gradute cost diploma petrokimia
terima kasih

Noraniza 77 said...

Salam. Encik Amad saya berminat bekerja di pengerang dan sy mempunyai sijil kemahiran GAS PIPE INSULATION yg diiktirafkan CIDB MELAYSIA johor . Sy perlukan kerja yg sesuai dgn kos yg saya ambil sy harap encik dpt membantu sy dlm pekerjaan nie.
Saya pemegang kad OGSP dan Green Card.
Kerjasama encik amat sy hargai.

Mohd Syazwan said...

Salam bro,saya ingin bekerja di offshore.tetapi tiada pengalaman. Saya Baru je ambil kursus T-BOSIET, sebab ada yg ckp nk kerja perlu ada sijil ni dulu.Harap tuan dpt nanti saya. 0136712621

Anonymous said...

Salam bro, sy berminat kerja dalam oil @ gas, sy ade certificate specialist oil @ gas marine and industrial safety training, OGSP, CIDB, harap bro boleh bagi alamat dan tel yang di pouching, sy duduk area USJ, sms or cll : 01121151184

engku amri said...

Enter your comment...salam bos..mempunyai card rapid pegerang dn ingi berkerje sebagai asst surveyor @ chaiman..pegalamam 3 thun dlm bidang level..

Anonymous said...

Nama company dkt bndar puteri tu apa ?

happyboy said...

Sy berminat berkerja d pengerang JB, tp x tau nak jmpe siapa dan syarikat mane yg sesuai, sy tak de pglaman kerja ade sijil je, Hrp ade yg sudi tolong...

zhafran mazlan said...

sy pelajar lepasan Quantity Surveyor. ade ke peluang dlm bidang Oil&gas nie utk freshie mcm sy ? if ade mintak pencerahan step . tp :)

Gianluca Buffon said...

Warga Pengerang sila jumpa TOK Penghulu....kouta masih banyak lagi..

Muhammad Qayyum said...

Salamualaikum sye cari kje gas pipe kalo ad boleh call 01131097310 Qayyum

Unknown said...

Assalamualaikum , nk tnya ad lgi x kerja kosong oil n gas??

Razi Amin said...

salam, saya perlukan urgent job vacancy for SHO post. Tolong saya jika ada kekosongan..Thanks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...