Friday, August 21, 2015

LIRIK DAN MUZIK VIDEO: De Fam - Supergirls (2015)

Dalam dua minggu ni asyik terdengar lagu ini dimainkan di FLY FM. Yang menariknya khorus bahasa Melayu tapi bahagian rap rojak English Malay. Terus buat andaian ini mesti kumpulan perempuan (girl band) baru dari Malaysia. Nak kata macam K-Pop pun ada juga sikit-sikit. Tapi yang uniknya suara memang SEDAP didengar. Muzik ok jugak walau ada certain part tu tak teratur. Namun part yang paling saya suka ialah ending yang bunyi "haa aa aaaa". He..he..he.. Oleh itu, kepada sesiapa yang nak tahu, lagu terbaru De Fam ini ialah seperti dibawah. Zasssss~


LIRIK SUPERGIRLS - DE FAM

Chorus
Aku bukan yang dulu
Yang terlalu mencuba
Kata apa kau mahu
Kita semua berbeza
Don't need to worry bout the things the say
You've got the power to stand up today
Yang kau perlukan dalam kehidupan hanyalah kekuatan
Dengarkan aku
Just take a look inside

Rap 1
Take a look inside we the beast and a hustler
You be on the chase and yes I caught you out rustler
It's just me and my main ones you can tell we poppin
Never choosin, nver wastin time with you is not an option
Independent women who I stand for
I don't need no scrub, knock you down on the dance floor
The world is at my fingers aint no telling where I can't go
Suited up for drama and I'm carrying the ammo
Tidak pernah putus asa
Hidup ini sementara
Cita-cita dan impian datang bersama usaha
Ku berjanji akan berjaya
Berjaya, percayalah, pengorbanan hidup untuk berjuang bagi semua

Pre-chorus
Got my girls
Got my got my all my girls
Single ladies and my super mum working girls
Don't believe me, don't believe me we gon show
How we made it, how we made it through it all

Tag
Supergirls, supergirls
Got my round the way supergirls
Ah love my supergirls
All around the world love my supergirls

Rap 2
As you can tell I'm way stronger now
I think I found a window I'm out
Yeah I know I won't be back around now
This time you won't keep me on the ground
Never stop, won't let them slow me down
Movin up we're winning big now
You know I live life no regrets
Show me love, real love and don't ha ha hate
 

De Fam? Kenapa bukan De Farm je terus, baru jadi ladang!! Haha. Mungkin sebab nama gadis bertiga ini ialah Sophia, Azira, Manggis? Eh, tak sama pula. Sepatutnya De SAM. Tak apa. Lagu Supergirls ini sebenarnya sesuai untuk golongan wanita kot. Sebab semuanya berkisarkan pasal wanita. Tajuk pun dah "wanita hebat". Ok lah. Yang baik itu kita ambil sebagai iktibar dan yang kurang baik itu janganlah dituruti. Faham-faham jelah ok. Selamat berhibur!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...