Sunday, October 25, 2015

HUJAN: Aku Skandal (Lagu Hancur Love)

Semua orang pasti ada satu kenangan lampau yang tak boleh dilupakan. Sama ada perkara baik, buruk, kecewa mahupun gembira. Bagi aku, antara nostalgia yang paling aku tak boleh lupakan ialah waktu bersama EX dahulu. HAHA. Kebetulan pula waktu “break-up” tu ada satu lagu ini – yang pernah masuk Anugerah Juara Lagu TV3 tahun 2009. Lagu itu ialah HUJAN – AKU SKANDAL. 


Jadi sempena itu, lagu ini telah diCOP oleh aku sebagai satu-satunya lagu kenangan aku ketika dalam keadaan “diatas normal” tersebut. Kalau terdengar atau mainkan lagu ini, pasti saat-saat ohlala dan pedis bersamanya itu terlukis-lukis di kotak fikiran. Kat bawah ialah rangkap lagu:

Kan ku berikan semua,

Agar kau bahagia sentiasa,

Engkau tetap pergi,

Pergi meninggalkan ku sendiri,

Jangan disimpan tiada rahsia,

Katakan saja ku terima,

Engkau tetap pergi,

Pergi meninggalkan ku sendiri,Waktu duka dulu kita lalui bersama,

Bahagia bagaikan diterangi bintang terang,

Hancur hati bila kau undurkan diri,

Meninggalkan aku.. meninggalkan ku sendiri..

Begitulah perasaan aku. Ditinggalkan dan tak sanggup menerima hakikat. Iyelah. Normalahkan? Tapi sebenarnya sampai sekarang kadang-kadang terlintas juga kenangan bersamanya. Bagi aku terlintas itu biasalah. Bukan apa sangat, cuma nak melayan perasaan dan belajar dari kesilapan kata orang. HEHUUUU~. Kepada tuan punya badan jika terbaca, minta maaf banyak2 yer dan semoga berbahagia dengan pasangan hidup sepanjang hayat. Kejarlah cinta yang abadi dulu. InsyAllah.

MORAL: Post ini sekadar main2. Jiwang sekali sekala katakan. Don't take it too serious people.

1 comment:

Zurainny Ismail said...

Belum ada jodoh ye....x pa, nanti akan menjelma jua ratu hati, Insya-Allah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...